Riesa-Pelle

Riesa-Pelle alias Kaisa Kallioluoma (synt.1977) on esiintynyt jo pienestä pitäen. Lapsena Kaisa esitti itse tekemiään sketsejä, imitaatio-, laulu- sekä tanssi-esityksiä mm. yhdistysten, seurojen ja yksityishenkilöiden tilaisuuksissa.Kaisa oli innokas esiintyjä jo ihan pienenä.

Kuuntele nauhoitus vuodelta 1979

ALAN OPINNOT

Kallioluoma opiskeli vuodet 1993-1996 Tampereen Yhteiskoulun lukiossa, joka on Ilmaisutaidon lukio. Sen jälkeen vuorossa oli Suomen Teatteriopiston näyttämötaiteen peruslinja v.1996-1997. Riesa-Pelle hahmo syntyi Lahden käsi-ja taideteollisuus-oppilai- toksen Sirkustaiteen linjan lopputyönä vuonna 1998. Siitä lähtien Kaisa on työskennellyt päätoimisena pellenä.

25 VUOTTA PELKKÄÄ PELLEILYÄ

”Riesa-Kaisa” on pelleuransa aikana esiin-tynyt monenlaisissa paikoissa: tavara-taloissa, päiväkodeissa, kouluissa, laivoilla, kylpylöissä, messuilla, yritysten lasten- ja aikuisten juhlissa, jne. Mm. Särkänniemen kävijöille Riesa-Pelle on ollut tuttu kasvo usean kesän ajalta ja viime kesinä Riesa on vieraillut esiintymässä Linnanmäen Estradi –ulkoilma-lavalla. Riesa on saanut kunnian esiintyä myös ulkomailla asuvien suoma-laisten tilaisuuksissa, esim. Moskovan Suomen suurlähetystön juhlissa ja Brysselin Suomi-seuran pikkujouluissa.

Pitkän uran aikana pieniä vilahduksia TV:ssäkin on ollut, mm. Tuntemattomat, Kummalliset Kammot- ja Tuuri- ohjelmissa.

Kaisa on Esiintyvät Taiteilijat Ry:n jäsen ja Voimaa Ilosta -yhdistyksen hallituksen jäsen. Viimeksi mainitun yhdistyksen tarkoituksena on viedä iloa tuottavia ja viihteellisiä esityksiä eri sosiaali-ja hoitoalan laitoksiin. Riesa-Pelle onkin käynyt viihdyttämässä potilaita ja henkilökuntaa monissa eri laitoksissa Pirkanmaalla ja ympäri Suomea, mm. vanhainkodeissa, sairaaloissa, kehitysvammaisten kodeissa.